Leder av HJBK Kurt Ove Thomassen (t.v.) sammen med Joakim Isaksen, og Tor Eivind Grude og Marian Grude. Foto: Alma Justine Thomassen og privat

– Vanlige spillere fikk sin livs opplevelse

Toppspillere fra hele verden stilte opp da Helgeland Juniorbridgeklubb startet året med en internasjonal, digital auksjonsturnering.

Søndag 2. januar arrangerte Helgeland Juniorbridgeklubb auksjonsturnering på internett. Auksjonsturneringen er den største turneringen av sitt slag i verden med spillere fra Norge, USA, Sverige, Danmark, Tyskland, Italia, Nederland, Kroatia, Israel, Canada, Argentina, Pakistan, Russland, Island, Færøyene, New Zealand, Irland, England, Skottland, Wales, Tsjekkia, Polen og Hellas. Og mer enn 80 av verdens beste bridgespillere ble solgt til «vanlige» folk, som med dette kunne få sin livs opplevelse som bridgespiller. 

Den dyreste spilleren ble Zia Mahmood fra Pakistan som gikk for 10.000 kroner. Han var kjøpt av BK Missklikk, som kjøpte flere spillere som de benyttet som premier i sine juleturneringer. Turneringen andre nyttårsdag varte i 3,5 timer, så timeprisen for spilleren som er en legende, og kanskje verdens mest kjente bridgespiller, ble relativt høy.

– Totalt innbrakte turneringen over 200.000 kroner. I tillegg til spillerne som ble solgt på auksjon ble det arrangert en åpen pulje med fri påmelding, opplyser leder for Helgeland juniorbridgeklubb, Kurt Ove Thomassen. 

Turneringen ble inndelt i finalespill etter hvor mye som ble betalt for spillerne. De 24 dyreste spillerne spilte Superfinale. Her lå budene mellom 3.850 kroner og 10.000 kroner. De 26 neste havnet i B-finale (bud fra 1.300 til 3.700), så kom 24 i C-finale (700-1.300). De 9 lavest prisede spillerne spilte D-finale som også var åpen for fri påmelding. Her deltok totalt 88 par.

Av totalt 324 deltakere i nyttårsturneringen, var 16 spillere fra Helgeland. Og noen av disse hevdet seg meget godt. Superfinalen ble vunnet av Tor Eivind Grude, Sømna BK - Bjarte Midttveit, Bergen Akademiske BK.

 – Tor Eivind har gjennom de siste årene gjort seg bemerket som en av Norges beste bridgespillere og har de siste årene vært i den Norske landslagstroppen. Tor Eivind er regjerende Norgesmester i par og ble som junior verdensmester i juniorklassen. Bjarte sier at han hadde en meget god makker, de fant tonen og spilte en turnering der ingen av dem gjorde mange feil, sier Thomassen, som selv representerer Båsmo BK og spilte i C-finalen sammen med Robert Althe fra Namsos. Det endte med 2. plass.

B-finalen ble vunnet av Marian Grude fra Sømna BK– Harald Eide, Hamar BK. Marian Grude, som er Tor Eivind Grudes mor, hadde kjøpt den unge europamesteren for anledningen. I D-finalen tok Roger Fagerdal – Tommy Kristiansen fra Mo BK 3. plassen. Her kom Torgrim Straumbotn – Harald Olsen, Båsmo BK, på 14. plass. Joakim Isaksen fra Helgeland Juniorbridgeklubb vant nybegynnerklassen sammen med Sofie Sjødal fra Nesodden.

(Saken fortsetter under faktaboksen)

----------

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Helgeland juniorbridgeklubb

  • Stiftet i 2018, og er nå europas største juniorbridgeklubb med ca 200 medlemmer
  • Har holdt kurs for nærmere 3000 skolebarn på Helgeland. Jobber for barna på hele Helgeland og bidrar i rekrutteringsprosjekter nasjonalt og internasjonalt
  • HJBK skal i mai arrangere både Norsk skolemesterskap, MSIBT live turnering og MSIBT live auksjonsturnering
----------

Leder for HJBK, Kurt Ove Thomassen, er overveldet over velviljen de møter i bridgeverdenen.

– I fjor fikk vi inn i overkant av 100.000 kroner, noe som vi da var svært fornøyd med. Nå har vi doblet det resultatet, sier Thomassen, som forteller at inntektene denne gangen skal gå til å arrangere Norsk Skolemesterskap i bridge; et arrangement hvor ferske spillere konkurrerer om den gjeve tittelen «Norsk Skolemester».

– Det er ganske utrolig at en bridgeklubb på Helgeland får de ypperste spillerne fra hele verden med på en dugnad for klubben. Totalt deltok det 324 spillere fra 23 land fra Oceania, Asia, Europa, Nord Amerika og Sør-Amerika. Bridge er en sport med mange millioner utøvere, for å sette det i perspektiv vil dette arrangementet være det samme som om Sahla, Haaland, Neymar, Messi og flere av de andre verdensstjernene i fotball hadde stilt opp for MIL, Rana FK, SIL og BIL, sier han.

Måten Helgeland juniorbridgeklubb jobber har fått oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

– Etter den store juniorcampen vi arrangerte på Lovund i september har vi hatt en rekke forespørsler både fra inn- og utland, angående vår arbeidsmåte og våre planer., sier Thomassen, som om noen uker reiser til en konferanse for styrene i de europeiske nasjonale forbund, for å holde et foredrag om det som skjer på Helgeland.

Marit Sveaas International Bridge Tournament er et turneringsopplegg sponset av Kistefos som er eid av Christen Sveaas, sønn av Marit Sveaas. Helgeland Juniorbridgeklubb har fra i år overtatt konseptet og videreutvikler det med flere store auksjonsturneringer, i tillegg til en stor internasjonal parturnering som skal arrangeres i mai.

– Det er viktig for oss å knytte disse aktivitetene tett opp til vårt arbeid med juniorbridgen. Vi kjører derfor store junioreventer samtidig med de store internasjonale turneringene. Det er viktig for oss at deltakerne på turneringene ser hvordan inntektene fra arrangementene blir brukt, og at de kommer tett på juniorbridgen, sier Kurt Ove Thomassen.

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.