Redningsskøyta Odd Fellow III leder redningsaksjonen til havs. Foto: Redningsskøyta Odd Fellow III

Var på vei fra Måvær til Lovund, da båten kantret

Skrevet av Roger Marthinsen
30.11.2019 11:48 - OPPDATERT 30.11.2019 12:56

En av Lovundlaks sine ansatte er berget, en er fortsatt savnet.

– Lovundlaks kan meddele at en våre ansatte fremdeles er savnet etter at en arbeidsbåt forliste fredag ettermiddag. De to ansatte var om bord i båten som var på vei fra lokaliteten Måvær og til Lovund når forliset inntraff. Én av de ansatte ble hentet opp fra sjøen og er transportert med helikopter til sykehuset i Bodø, uttaler styreleder i Lovundlaks AS, Thomas Andreassen, i en pressemdling selskapet har sendt ut lørdag formiddag.

Les også:
Umiddelbart etter meldingen om forliset ble det iverksatt en storstilt redningsaksjon. Redningsskøyte, helikopter, ambulansebåt, fiskebåter, ferge og andre aktører deltok sammen med Lovundlaks’ ansatte og båter. Søket er i dag, lørdag, utvidet og aksjonen pågår for fullt. 

– Mine tanker går først og fremst til de nærmeste pårørende, sier daglig leder Jacob Meland.

– Vi vil gjøre det kan vi i forbindelse med søket, og jeg kan forsikre om at vi har satt inn det som er av egne og øvrige ressurser tilgjengelig, sier Meland.

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk melding om forliset klokka 15:47 fredag. Like før klokken 18 ble den ene av de som var i båten, funnet. Mannen befant seg da på eller ved den kantrede båten. Han ble hentet opp av havet og transportert til Nordlandssykehuset i Bodø. Han var sterkt nedkjølt da han kom til sykehuset, men han er utenfor livsfare.

– Vedkommende er våken og utenfor livsfare. Han vil forbli innlagt ved Nordlandssykehuset en stund fremover, opplyste kommunikasjonsrådgiver ved Nordlandssykehuset, Tor Einar Schjøning, til Rana No lørdag morgen.

Like før klokken 13 opplyser Hoivedredningssentralen Nord-Norge at den savnede fortsatt ikke er funnet, og at søkene pågår for fullt. Redningsskøyta Odd Fellow III leder søkene til havs, med bistand fra en rekke andre fartøy. På land leder politiet redningsaksjonen. Det er så langt foretatt strandsøk på store deler av Onøy og øyene oh holmene rundt. Søkene vil nå bli flyttet videre til Sleneset. 

-----

Les også:

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.