Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Foto: Lise Åserud / NTB

Varsler strengere korona-tiltak

Skrevet av Roger Marthinsen
04.03.2021 15:36

Helseministeren varsler endringer i nasjonale tiltak til uka.

Tidligere denne uka sa helseminister Bent Høie at de økende smittetallene i Norge kan være starten på en tredje bølge, og at det derfor trolig vil bli nødvendig med innstramminger i de nasjonale tiltakene. I dag har Høie bekreftet overfor NRK, at det vil bli innført nye nasjonale tiltak i løpet av neste uke.

– Målet er å holde R-tallet under 1. I øyeblikket har vi et R-tall i Norge på 1,3. Det betyr at smitten øker veldig raskt. Hvis det får lov til å fortsette gjennom mars og april, så vil det få dramatiske konsekvenser for mange mennesker som blir alvorlig syke og må på sykehus. Helsetjenesten vår vil bli alvorlig overbelastet, sier Bent Høie til NRK.

Det siste døgnet er det registrert 689 koronasmittede i Norge. Det er 190 flere enn dagen før, og 348 flere enn samme dag i forrige uke.

I Rana er det meldt om bare ett smittetilfelle de siste 14 dagene.

Bodø står imidlertid midt i et større korona-utbrudd, og der fortsetter smittetallene å stige kraftig. Det er registrert sju nye smittetilfeller det siste døgnet, og for to av disse er smittekilden ukjent. 

Det siste døgnet er det også meldt om nye smittetilfeller i Meløy og Beiarn. 

----------

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.