Samspillet i samarbeidslaget Åga/Hemnes – som i dag spilte sin første seriekamp i Åga IL-drakta – fungerer utmerket. Etter dagens seier mot serieleder Brønnøysund nærmer laget seg nå tabelltoppen i J13-serien. Foto: Roy Kjærstad, Hemnes IL

Vartet opp med målfest i toppoppgjøret

Skrevet av Roger Marthinsen
12.09.2020 15:42

Åga/Hemnes med sin tredje strake triumf. Og på mandag kan de klatre helt til topps.

Åga/Hemnes knuste serieleder Brønnøysund i dagens toppoppgjør i J13-serien. Hele 5-1 vant Åga/Hemnes, i kampen som ble spilt i Brønnøysund.

Kamprapporten fra Brønnøysund forteller at Åga/Hemnes dominerte fra avspark. Laget ledet 2-0 etter 17 minutter, etter scoringer av Selma Eline Nygaard og Isabella Hjelmseth. Riktignok reduserte BIL etter 24 minutter – forøvrig Åga/Hemnes første baklengsmål – men det ga ikke hjemmelaget annet enn et kortvarig håp om å henge med. For etter pause var det ingen tvil om at alle poengene skulle med tilbake til Nord-Helgeland. Isabella Hjelmseth økte til 3-1 og 4-1, før Anniken Juvik satte prikken over i-en og spikeren i kista med sin 5-1-scoring.

Åga/Hemnes hadde forberedet seg til kampen med å dra ned til Brønnøysund ettermiddagen i forveien, for å være opplagte til dagens toppkamp. Den oppskrifta fungerte åpenbart meget godt.

– Taktikken med å dra dagen før og overnatte på hotell fungerte optimalt, sier Hemnes IL-leder Kjell-Idar Juvik.

Verken Brønnøysund og Åga/Hemnes hadde avgitt et eneste poeng foran dagens toppoppgjør. Nå er Åga/Hemnes alene i den statistikken. Laget står med tre seiere av tre mulige, og ligger bak Brønnøysund med bare litt svakere målforskjell. Men BIL har en kamp mer spilt enn Åga/Hemnes. Det gir sistnevnte lag muligheten til å innta tabelltoppen allerede mandag. Da møter Åga/Hemnes Selfors, og dersom laget unngår å avgi poeng i det oppgjøret, inntar de tabelltoppen.

----------

LES OGSÅ:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.