Trygve Slagsvold Vedum anbefaler to sykehus på Helgeland. Her sammen med Lurøy Sps Iren Beathe Teigen under et besøk på Lovund.

Vedum støtter Rana: Anbefaler to sykehus på Helgeland

Skrevet av Roger Marthinsen
14.05.2019 07:23

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener det samme som Rana kommune har anbefalt: En to-sykehusmodell på Helgeland.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener det samme som Rana kommune har anbefalt: En to-sykehusmodell på Helgeland.

Dette gjorde Vedum klart, da han i går besøkte Sandnessjøen.

– Senterpartiet mener at Helgeland bør ha to likeverdige sykehus med akuttfunksjoner. Dette er en enorm kyst som skaper helt andre transportutfordringer om man er på det flate østlandet, sa Vedum til NRK Nordland. 

Vedum sier dermed det samme som Rana kommune og Lurøy kommune; at den beste løsningen for Helgeland vil være to sykehus. Ett i Mo i Rana og ett i Sandnessjøen. 

Den uavhengige ressursgruppen for Helgelandssykehuset 2025 har anbefalt ett sykehus for Helgeland, lokalisert i Mo i Rana. Partilag og organisasjoner sør for Korgfjellet mener det bare bør bygges ett sykehus på Helgeland, et sted på en akse mellom Mosjøen og Sandnessjøen, uten at denne lokaliseringen er nærmere spesifisert. 

Ordfører i Leirfjord, Ivan Haugland, mener utspillet fra Vedum er valgflesk fra Senterpartiets side.

– Det kan i hvert fall lett oppfattes sånn, når man velger å dra rundt og ha det på dagsordenen midt i en stor og tung debatt, sier Haugland til NRK Nordland.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.