Foto: Tore Nordgård

Vei i ferd med å rase ut i elv

Skrevet av Roger Marthinsen
20.01.2020 11:00 - OPPDATERT 20.01.2020 11:35

Svartisdaleveien stengt. Se bilder fra stedet der veien er i ferd med å rase ut.

Rana kommune har stengt Svartisdalveien i Røvassdalen. Årsaken er at masse har rast ut under veibanen, slik at veien er i ferd med å sige ut i Røvassåga, i området ved Nyrud/Asphaugmoen.

Rana kommune stengte den kommunale veien da de ble informert om situasjonen i morges. Veien ble stengt ved 7-tida mandag morgen.

(Saken fortsetter under bildet)

Svartisdalveien er stengt ved merket øverst på kartet.

– Vi har fått beskjed om at grunnen under veien er vasket ut, og har derfor stengt veien og sikret området, sier bydriftssjef i Rana kommune, Hanne Alvsing. 

– Det er snakk om ei strekning på omlag 50 meter som er i ferd med å sige ut i elva, sier Tore Nordgård, som er brøytesjåfør på blant annet Svartisdalveien. 

Nordgård sier videre at man planlegger å fly over elva med drone i løpet av dagen, for å sjekke om det er flere steder grunnen kan være i ferd med å bli vasket ut i elva.

– Nå er det ventet mye nedbør fremover, men elva er åpen så det vil forhåpentlig gå bra, sier skonsengværingen. 

Det er omkjøringsmuligheter både av der veien nå er stengt, der man kan kjøre både mot nord og mot sør, og passere elva og komme inn på fylkesvei 7368 Røvassdalveien.

Bildeserie
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.