Svartisdalveien kan komme til forbli stengt i lang tid fremover. Foto: Rana kommune

Veien kollapset – kommer til å bli stengt i lang tid

Skrevet av Roger Marthinsen
24.01.2020 14:25 - OPPDATERT 24.01.2020 17:02

– Det finnes ikke en enkel løsning for å reparere og få på plass en trygg vei, sier bydriftssjef Hanne Alvsing etter dagens befaring på Svartisdalveien.

Som Rana No tidligere har omtalt, ble Svartisdalveien stengt ved Asphaugmoen mandag morgen. Årsaken var at masser under veien delvis hadde rast ut mot elva Røvassåga.

Tidligere i dag kunne vi fortelle at veien nå har kollapset. Og etter en befaring som Rana kommune og NVE har vært på i formiddag, kan mye tyde på at veien kan forbli stengt lenge.

– Natt til i dag har grunnen under veien kollapset og et stykke av veien ligger nå på et lavere nivå enn tidligere. Kommunen har vært sammen med NVE på en befaring i området i dag. Den siste utviklingen kan tyde på at det, i tillegg til at elva har gravd ut masser, er dårlige grunnforhold i området. Dette betyr dessverre at vi må regne med at veien blir stengt over lengre tid, da det ikke finnes en enkel løsning for å reparere og få på plass en trygg vei med enkle grep, sier bydriftssjef i Rana kommune, Hanne Alvsing.

Ingen personer i området er isolert som følge av at veien er stengt. Det er omkjøringsmuligheter både mot nord og mot sør, der man kan passere elva over bru og komme inn på fylkesvei 7368 Røvassdalveien.  

– Tre husstander i området vil få ekstra omkjøringsvei som følge av bruddet i veien, der de som får lengst ekstravei får omlag 14 kilometer. Det er et stykke, men dety viktigste akkurat nå er at ingen er isolert, sier bydriftssjef Alvsing.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.