Veileder deg inn i arbeid og utdanning

Skrevet av Roger Marthinsen
06.04.2020 06:00

Ni karrieresenter rundt om i hele Nordland står klare til å hjelpe voksne som trenger veiledning med tanke på jobb og utdanning. Nå oppfordrer sentrene alle som trenger slik hjelp til å ta kontakt.

– Det er spesielt viktig i disse korona-tider, hvor mange opplever permitteringer og usikkerhet knyttet til jobb, at dette servicetilbudet blir kjent blant de som trenger hjelp. På Karrieresenteret kan du få veiledning fra profesjonelle rådgivere om dine muligheter knyttet til yrke og utdanning. Og alle tjenester er gratis, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Hild-Marit Olsen (Ap).

Karrieresenter i Nordland

Ofoten/Narvik
Salten/Fauske
Bodø
Mo i Rana
Mosjøen
Lofoten, Leknes/Svolvær
Ytre Helgeland, Sandnessjøen
Vesterålen, Stokmarknes/Sortland
Sør-Helgeland, Brønnøysund


Karrieresentrene tilbyr alle over 19 år veiledning i forhold til jobb og karriere, eksempelvis:

  • Veiledning om valg av utdanning, yrke eller jobbskifte
  • Informasjon om rettigheter og muligheter i utdanningssystemet
  • Kartlegging og dokumentasjon av kompetanse
Typiske kunder hos karrieresentrene er personer som enten står utenfor arbeidslivet, og ønsker hjelp til å finne ut hva de vil og hvordan de kan nå sitt yrkesmål, eller personer som ønsker å skifte retning eller innhold i yrkeslivet sitt. Karrieresentrene assisterer også bedrifter i omstilling, som ønsker hjelp til å kartlegge kompetanse og muligheter for sine ansatte.

For kort tid siden signaliserte Arbeids- og sosialdepartementet at det vil åpnes for kompetansetiltak for dagpengemottagere. Dette betyr i klartekst at det blir lettere for alle som går på dagpenger å kunne gjennomføre utdanning/skole mens de mottar dagpenger, noe som gir nye muligheter for denne gruppen å skaffe seg ny kompetanse.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.