Rana FKs Espen Hagen er godt fornøyd med at klubbnavnet ble Rana FK. – Nå kan vi starte jobben med å få spillerne overført fra Mo og Stål, til den nye klubben, sier Hagen. Foto: Roger Marthinsen

– Veldig greit at det navnet vi valgte da vi stiftet Rana FK, var det navnet som vant

Skrevet av Roger Marthinsen
20.12.2017 19:32 - OPPDATERT 15.01.2018 08:02

– Det er mye som skal på plass nå, så det er helt greit at vi ikke må skifte navn nå midt i alt som skal skje, sier Rana FKs Espen Hagen.

Klokka 18 i kveld ble avstemninga om den nye fotballklubbens navn, avsluttet. Da ble det endelig avgjort at navnet blir Rana FK – selv om det egentlig har vært rimelig klart i noen dager nå:

I alt kom det inn 1556 stemmer. Rana FK fikk 53,1 prosent av stemmene. Deretter fulgte Mo i Rana FK med 21,4 prosent, Mokameratene 12,3, Svartisen FK 9,2 og Polar FK med 4 prosent av stemmene.

Avgjort allerede første døgnet

– Navnet var vel i realiteten klart allerede etter det første døgnet med avstemning. Da kom det inn 1300 stemmer i en fei, og Rana FK hadde såpass stort flertall at vi nesten kunne stanset avstemninga allerede da, sier Espen Hagen, som er styreleder for Rana FK barn og ungdom, styremedlem i Rana FKs hovedstyre – og inntil videre innehar tre styreverv i Stålkam. 

– Noen har argumentert høylydt for at navnet bør være Mo i Rana FK..?

– Det er jo ikke umulig at klubben kan skifte navn en gang i fremtiden, om det skulle være et sterkt ønske om det. Hedningsamfunnet byttet jo navn til Ateistene nå nylig. Sånn helt uten sammenligning for øvrig, ler Espen Hagen. 

Spilleroverganger

Da den nye klubben ble formelt stiftet den 4. desember, var det nettopp Rana FK som ble brukt som midlertidig navn. Nå har navnet altså blitt endelig, og styret slipper å bruke tid på å foreta en navneendring. Det føles nokså greit, ettersom det er rikelig med andre oppgaver som skal løses og brikker som skal på plass fremover.

– Nå kan vi starte prosessen med å melde overgang for alle spillerne fra 13 år og oppover som står i Mo IL og Stålkam, til Rana FK, sier Hagen.

Videre så skal lag meldes på i de aldersbestemte seriene til 2018-sesongen, og trenerkabalene for lagene skal legges. Dette er kabaler Hagen er sikker på vil gå greit opp.

– Det blir et møte over nyttår for å få avklart trenerspørsmål, men det skal nok gå veldig greit. Det er masse positive, flinke folk som ønsker å bidra. De aller fleste som har vært trener i Stål og Mo, ønsker å være med videre. Jeg har ikke oppfattet at noen er negative. At noen ikke blir med videre skyldes at de ikke lenger har unger med i fotballen, sier Espen Hagen.

Debuterer i januar

De første kampene som Rana FK skal delta i, og som deres blir et historisk øyeblikk, blir under Gruben ILs Sparebank1-cup, den 26.-28. januar.

– Hvorvidt vi har klubbens drakt på plass til da, det vet vi ikke. Det er ikke tatt noe valg med tanke på farger og utseende; det blir styret som avgjør den biten, sier Hagen.

– Det første arrangementet blir imidlertid Mini Ribbe-cup tredje juledag. Cupen sto uten noen arrangør, ogvi har jo en propell i systemet som heter Jørgen Svarthoel, som selvsagt ikke kunne sitte stille og se på at ingen tok på seg å arrangere den turneringa, humrer Espen Hagen.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.