Noen av de beste nordiske kokkene var tatt ut til å konkurrere i Nordic Green Chef på den store nordiske kongressen til Nordic Chef Association. Det var andre gang denne kokkekonkurransen ble arrangert.
Kjøkkensjef Sven Erik Renaa var hoveddommer for konkurransen. Han er A-sertifisert WACS-dommer og har lang fartstid som internasjonal dommer. – Det har vært en fantastisk opplevelse å være dommer i Nordic Green Chef, og 5 flotte lag har imponert. Det kan være utfordrende å lage hovedrett med bare grønnsaker. Men det ble strålende levert, med friske, gode smaker med herlig sommerkål og hvit asparges i hovedrollen. Kjempegøy å se kreativiteten til årets deltagere sier Renaa.Deltagere på hjemmebane
Norges lag var Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth. Nils vant Årets grønne kokk i mars. Begge har fartstid i Trondheim, henholdsvis Britannia hotell og 2 rom og kjøkken. Det var full applaus da de leverte sine retter! De forteller at det ble litt av et maratonløp de gjennomførte. – Vi er strålende fornøyde med egen innsats. Det er knapt med tid, så det ble travelt, men samtidig godt å utfordre seg selv. Det er så stort å være med på dette, vi elsker det grønne og slår gjerne et slag for det, sier Flatmark.Nykål i hovedrollen i hovedretten
I forretten skulle norske små tomater, gulrot og lollosalat inngå. Det norske laget serverte: Pasta dumpling fylt med kremet salat, bakt gulrot med tomatsalat og tomatsaus. I hovedretten skulle ny sommerkål og hvit asparges inngå.