Espen Haaland, Mats Hansen og Hans Myrnes reagerer kraftig på barnehageutspillet som Rana Ap gikk ut med i går kveld. Foto: Hedda Hiller

– Velkommen etter, Arbeiderpartiet

Av Roger Marthinsen
15.05.2018 10:10 - OPPDATERT 15.05.2018 14:14

Venstre, Høyre og FrP i Rana reagerer kraftig på Rana Aps kritikk av regjeringens barnehagepolitikk.

I en pressemelding som Rana Arbeiderparti sendte ut mandag kveld, anklaget man den borgerlige regjeringen for å ikke å ha gjort noe for foreldre som får barn etter fristen for barnehageopptak, og for ikke å ha finansiert en bedre barnehagedekning.

Dette har fått lokallagene til Venstre, Høyre og FrP i Rana til å reagere kraftig.

Flyttet grensen tre måneder

– I forrige stortingsperiode sørget den borgerlige regjeringen sammen med Venstre og KrF for at grensen for når du har rett til barnehageplass ble flyttet fra 31. august til 1. desember. Det betyr at flere barn i Rana har rett til barnehageplass nå enn før, heter det i en felles pressemelding som Rana Venstre, Rana Frp og Rana Høyre har sendt ut i formiddag. 

– I forrige periode flyttet vi grensen for når man har lovfestet rett til barnehageplass fra 31. august til 1. desember. Dette var et av Venstres krav i forhandlingene, sammen med gratis kjernetid for 3-, 4- og 5-åringer. I tillegg ble det i 2015 bevilget 307 millioner til 3.400 nye barnehageplasser på landsbasis, sier Rana Venstre-leder Mats Hansen.

– Nesten i mål allerede

Høyres gruppeleder Espen Haaland viser til at kommunenes økonomi er styrket kraftig siden Erna Solberg tok over som statsminister i 2013.

– Arbeiderpartiet lovet to barnehageopptak under valgkampen i 2015, men venter altså til sitt siste budsjett for perioden med å komme med forslaget. Nå er det jo bare desemberbarna som ikke har lovfestet rett til barnehageplass, så regjeringen har jo nesten ordnet dette allerede, sier Espen Haaland.

– Bare tull

I pressemeldingen viser man videre til at det av regjeringserklæringen fremgår at den nye blågrønne regjeringen går inn for å videreføre redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid i barnehage for barn av foreldre med lav inntekt. Regjeringen vil også utvide ordningen til å gjelde SFO, og tilby gratis barnehage til alle barn i integreringsmottak.

– FrP, Høyre og Venstre la inn mer penger til barnehagesektoren i våre budsjettforslag både for 2016 og 2017. Vi har satset på flere barnehageplasser både lokalt og sentralt. At Arbeiderpartiet påstår noe annet, er bare tull, sier gruppeleder for Rana Frp, Hans Myrnes.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.