Foto: Vegard André Olsen

Vender tilbake til Tonnes

Skrevet av Roger Marthinsen
04.05.2019 17:00 - OPPDATERT 04.05.2019 17:06

Etter et mellomår på Nesna, padler Rana Spesialsport tilbake til Tonnes, når den femte utgaven av av Helgeland padlesymposium skal gjennomføres.

Neste helg arrangeres Helgeland padlesymposium for femte gang. I år er man tilbake på Tonnes, der arrangementet fant sted de første tre årene, etter at arrangementet i fjor ble lagt til Nesna for variasjonens skyld.

Det er Rana Spesialsport som står bak padlesymposium; ei padlesamling for nybegynnere, viderekomne, instruktører og alle padleinteresserte.

– Vi har på det meste trukket 75 padlere fra Trøndelag til Finnmark hit til Helgelandskysten. I år ser vi for oss å samle 30-40 padlere til felles vannlek og turopplevelser, sier Rana Spesialsports Vegard André Olsen.

– Først og fremst handler ei slik padlesamling om lek, kos og glede. Vi lærer av hverandre og blir bedre rent teknisk, men samtidig koser vi oss med padling og Norges vakreste natur sammen med andre padleinteresserte, sier Olsen.

Under årets samling vil teknikk bli viet ekstra oppmerksomhet, med et eget teknikkurs.

– Det er ikke spesielt avansert og krever bare at en har gjennomført grunnkurs, men i de krevende værforholdene vi ofte møter på Helgeland er det kjekt å vite at en kan håndtere både sin egen kajakk og hjelpe en venn som sliter, hvis det blåser opp mens en er ute. Det å lære seg å håndtere litt rufsete vær i trygge rammer og med dyktige instruktører gir en fin mestringsfølelse og verdifull ballast, sier Olsen, som stolt forteller at Rana Spesialsport er forerløpig den eneste aktivitetsbedriften på Helgeland som har egne ansatte – Olsen selv og Kristin Nordhus Karlsson – som innehar kompetanse til å kjøre teknikkurs i padleforbundets regi.

I løpet av helga på Tonnes blir det aktivitet både til lands og til vanns.

– Det blir grunnkurs for ferske padlere, teknikkurs for de litt viderekomne og turer for de som har passert nybegynnernivået. Vi arrangerer også eskimorulling før og etter dagens øvrige aktiviteter. Vi klatrer og vandrer i grotter på lørdagskvelden for de som ønsker det, og det blir masse bålkos med stort fokus på røverhistorier og godt humør, sier Olsen, som håper at den strålende værmeldinga vil holde seg helt frem til neste helg. 

Bildeserie
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.