Foto: Roger Marthinsen

Venter økt smittetrykk: – Ikke urealistisk med 100 positive prøver hver dag om noen uker

Smittetrykket i Rana er nå på landsgjennomsnittet. Kommuneoverlegen forventer at det vil øke kraftig i ukene som kommer.

Som Rana No meldte i morges, testet 415 personer positivt for covid-19 i Rana, i forrige uke.

Dette tilsvarer et smittetrykk på nesten 3.200 personer per 100.000, over et 14-dagers intervall. Dette betyr at smittetrykket i Rana nå ligger på landsgjennomsnittet. Men det er ventet å stige ytterligere i ukene som kommer.

– Vi må forvente enda høyere smittetrykk de kommende ukene. Det er ikke urealistisk med 100 positive prøver hver dag, om noen uker, sier kommuneoverlege Frode Berg i en pressemelding.  

Den siste uka er det to aldersgrupper som skiller seg ut med klart flest smittetilfeller; barn under 12 år og personer i aldersgruppen 18-44 år. Aldersfordelingen på de som har testet positivt er

  • Under 12 år: 138
  • 12-17 år: 36
  • 18-44 år: 177
  • 45-65 år: 57
  • Over 65 år: 7
Selv om smittetrykket er økende, er det forholdsvis få alvorlig syke. Helgelandssykehuset har i øyeblikket to innlagte korona-pasienter.

– Selv om smittetallene øker er altså sykdomsbyrden lav, bemerker Berg.

Du får utlevert gratis testutstyr ved drop-in på testklinikken på Selfors, om du har symptomer på koronasmitte eller er nærkontakt. Testklinikken er åpen hver dag i tidsrommet 15.30-21.30.

Har symptomer er nærkontakt eller har testet positivt, finner du informasjon om hva du bør gjøre på Rana kommune sine hjemmesider.

Tester du positivt på hjemmetest skal du sende en e-post til [email protected]

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
--------–

Her er noen gode, korona-frie leseopplevelser: 

 

 

 

Saken fortsetter under annonsen.