Bildet er hentet fra fjorårets festival.

Verket 2020 er avlyst

Skrevet av Hedda Hiller
25.04.2020 13:14 - OPPDATERT 26.04.2020 07:02

FESTIVALSOMMEREN 2020 AVLYST: Tidligere i april gikk regjeringen ut med et forbud mot alle idrett- og kulturarrangementer som ikke kan ivareta kravet om to meters avstand, eller grupper på maks fem mennesker frem til 15. juni.

Nå er det klart at dette forlenges frem til 1. september for arrangementer med over 500 personer. Dette informerte kulturminister Abid Raja om i dag, lørdag.

– Det er ikke med lett hjerte jeg gjør dette. Alle arrangører vil helst holde sine arrangement, alle artister vil helst spille, og idretts-Norge vil helst avvikle sine kamper, sa Raja, og klargjorde at avgjørelsen er todelt. Hva som vil skje med arrangement under 500 mennesker, blir først klart på torsdag. 

– Denne beslutningen tas først torsdag da Folkehelsedirektoratet og Folkehelseinstituttet trenger lengre tid til å ta en faglig beslutning.

Forbudet betyr at blant annet Verketfestivalen, som skulle avvikles 28.-29. august må avlyses. 

– Myndighetene har på pressekonferanse i dag bekreftet et forbud mot større arrangementer denne sommeren. Forbudet medfører da at Verket 2020 dessverre er kansellert, bekrefter festivalsjef Ingrid Alte Westman. 

– Vi har sett denne komme, men det er likevel veldig trasig nå når den endelige avgjørelsen er tatt. Vi står selvfølgelig bak avgjørelsen og har forståelse for det – det aller viktigste er sikkerhet og helse. I løpet av de neste dagene vil vi komme tilbake med dato for neste år, samt hvilke alternativer det vil bli for alle de som har kjøpt billett til årets arrangement. Vi kommer sterkere tilbake i 2021 og gleder oss til å se det fine publikummet vårt på Revelen igjen neste år. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.