"Vi er djupt skuffa over dette tilbakeslaget for en kunnskapsbasert ruspolitikk"

Skrevet av Ida Gudding Johnsen, Anja Johansen, Nordland Venstre
18.04.2021 07:00 - OPPDATERT 18.04.2021 13:18

At Arbeiderpartiets landsmøte, med partileder Jonas Gahr Støre i spissen, stemte ned den største og viktigste sosiale reformen på flere tiår, kommer ikke til å bli glemt, skriver Nordland Venstres Ida Gudding Johnsen og Anja Johansen.

Kunnskap og hjelp vs batong og frykt

Norge har blant de høyest registrerte forekomstene av narkotikautløste dødsfall per innbygger i Europa. Det er mange statistikker det er gøy å toppe. Dette er ikke en av dem. Bare i Nordland fylke var det 57 overdosedødsfall i årene 2015–2019. 

I årevis har systemet løpt etter rusmisbrukere som har slitt over lang tid. Vi har møtt dem som sitter nederst ved bordet med bøter og straff fremfor hjelp. Batong og moralisme fungerer ikke. Vi har helt åpenbart mislykkes.

Hovedprinsippene i regjeringas rusreform som er lagt frem for Stortinget er en av de største sosialpolitiske reformene i nyere historie. At Arbeiderpartiets landsmøte, med partileder Jonas Gahr Støre i spissen, stemte ned den største og viktigste sosiale reformen på flere tiår, kommer ikke til å bli glemt. 

Vi er djupt skuffa over dette tilbakeslaget for en kunnskapsbasert ruspolitikk. Men det gjør også at vi er med i valgkampen med økt engasjement! Kunnskap og fakta kommer til å seire over fordommer, synsing og frykt, og vi skal stå på for at det skjer jo før jo heller.

Ida Gudding Johnsen, Nordland Venstres stortingskandidat

Anja Johansen, leder i Nordland Venstre og statssekretær for V i Kunnskapsdepartementet 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.