Freyrs adm.dir Tom Einar Jensen og arbeidende styreleder Torstein Dale Sjøtvteit.

– Vi er veldig glade for å utvikle vårt forhold til Glencore

Freyr og Glencore utvider sitt samarbeid.

Freyr og Glencore har signeret forsyningskontrakt for bærekraftig kobolt og utvider sitt samarbeid for ansvarlig forsyning av batterimaterialer. 

Det dreier seg om en kontrakt for levering av opptil 1500 tonn produsert ved Glencores nikkelverk-anlegg i Norge.

 – Vi er veldig glade for å utvikle og utvide vårt forhold til Glencore, som er en global leder innen levering og resirkulering av batteriråmaterialer og produksjon av kobolt, sier Tom Einar Jensen, administrerende direktør i Freyr.

– Avtalen tar sikte på å forsyne produksjonsanleggene våre med resirkulert, bærekraftig kobolt, som vil bli foredlet i Glencores norske virksomhet som en del av en voksende lokal verdikjede for bærekraftig batteri. 

Jyothish George, Head of Metals Marketing, Zinc and Copper i Glencore kommenterer saken slik:

– Glencore støtter Freyrs mål om å produsere batterier med verdens laveste karbonavtrykk og bidra til vår ambisjon om netto null totale utslipp innen 2050. Begge selskapene deler en sterk overbevisning om at vi trenger å utvikle en bærekraftig batteriverdikjede fra utvinning av råvarer til resirkulering av brukte batterier som sikrer virkelig verdiskaping for alle interessenter samtidig som utslipp og avfallsgenerering minimeres.

Leveringskontrakten følger intensjonsavtalen mellom Freyr og Glencore kunngjort 9. februar 2021. Kobolt er en kjernekomponent i Freyrs battericeller, som skal produseres ved selskapets anlegg under utvikling i Mo i Rana, Norge.

Selskapene vil også samarbeide om å utvikle en ordning for å innføre resirkuleringssertifikater for å dokumentere levering av resirkulert materiale samt om innsamling og behandling av batteriskrap som genereres under produksjon av batterimateriale og celler.

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.