Anniken Wassmo, Johanne Nyjordet, Geir Nerdal, Olav Nyjordet, Trine Nerdal, Tonje Aakre og Elise Nyjordet jubler over valgresultatet. Foto: Hedda Hiller

– Vi føler oss som valgets vinnere

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
10.09.2019 00:10 - OPPDATERT 10.09.2019 14:54

MDG Rana i vippeposisjon når alle stemmene er talt opp - når skal de avgjøre hvem som får ordføreren.

– Vi føler oss som valgets vinnere! Nå skal vi i forhandlinger, sier en fornøyd ordførerkandidat for MDG Rana, Olav Nyjordet på valgvaken på Bakeribygget.

Ser man på blokkene samlet etter at alle stemmene i Rana kommune er regnet med, så har Ap, SV og Høyre 47,6 prosent oppslutning. Skoleopposisjonen har 48,9. Dette gir de to blokkene 18 plasser hver i kommunestyret. I midten og på vippen, med 3,5 prosent og én plass i kommunestyret: MDG. 

– Nå blir det enda mer spenning, fastslår andrekandidat Elise Nyjordet etter at valgresultatene er klare. 

– Telefonen har brent i lomma, forteller Geir Nerdal.

Olav Nyjordet slår fat at MGD Rana i utgangspunktet ser på seg selv som blokkuavhengige, og at valgresultatet er det aller beste for at partiet skal få gjennomslag for sakene sine.

– Vi skal i forhandlinger med begge blokkene, og også enkeltpartier. Så får vi se hva vi kommer fram til. At vi er blokkuavhengige er noe vi har planlagt bevisst for at vi skal få størst mulig gjennomslag. Vi håper vi kan gjøre en forskjell i Rana-politikken med oss på vippen, sier Nyjordet.

Les mer om:

valg 2019 mdg
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.