Hanne Davidsen sammen med Folkeaksjonen for høyrer utdanning på Helgeland utenfor Stortinget i dag. Foto: Hans Petter Sørensen / Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland

– Vi gir oss aldri

Skrevet av Hedda Hiller
12.11.2019 16:14 - OPPDATERT 12.11.2019 17:00

Ordfører Hanne Davidsen er ikke knekt av at Stortinget i dag sa nei til å stanse nedleggelsen av høyere utdanning på Nesna.

– Det er sterkt å være her nå, sier ordfører i Nesna, Hanne Davidsen, på telefon i fra Oslo. 

– Jeg er glad for at det har vært en god debatt, hvor mange hadde ordet, og vi fikk mye støtte. Jeg er også glad for at KrF og Venstre var oppe og sa at det var en vanskelig sak, og at Nesna må kompenseres, sier Davidsen. 

– Hva tenker dere om veien videre?

– Vi jobber videre med omstilling, og det å få inn andre aktører. Jeg regner med at vi kvalifiserer til omstillingsmidler. Utover det har vi nå et perspektiv på to år frem mot Stortingsvalget. Vi har et stort mindretall som støtter oss, sier Davidsen. 

– Det var en grundig og lang debatt i dag, og vi har fått mye oppmerksomhet her, ikke minst i fra media. Regjeringen har blitt presset i denne saken. De kunne ha berget utdanningsstedene på Nesna og i Sandnessjøen, men valgte å la være. Jeg er ikke minst skuffet over Nordlands representanter som sier i mot, sier Davidsen, som ikke har mistet kamplysten. 

– Siste ord er ikke sagt. Vi kommer styrket ut av denne debatten, og er rørt over støtten vi har fått i dag. Vi vet at lærerutdanningen på Nesna og sykepleierutdanningen i Sandnessjøen har mye å si for hele regionen og fylket. Vi kommer til å kjempe videre, lover Hanne Davidsen. 

 

DETTE ER FORSLAGENE SOM FALT:

50 mot 53 stemmer

[annonse]
Forslag nr. 1 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti

Stortinget ber regjeringen om å følge opp strukturmeldingen for høyere utdanning med en plan for hvordan man styrker studiestedenes regionale rolle, og der det beskrives hvordan de brede profesjonsutdanningene og den praksisnære forskningen skal styrkes for å sikre tilgang til desentralisert utdanning over hele landet. Fremtidig høyere utdanning på Nesna skal være en del av planen.

50 mot 52 stemmer 

Forslag nr. 2 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet

Stortinget ber regjeringen sikre lærerutdanning på Nesna, blant annet ved å sikre økonomisk handlingsrom for utdanningen gjennom studieplasser, rekrutteringsstillinger og styrket budsjett.

Forslag nr. 3 fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet

Stortinget ber regjeringen i forbindelse med den varslede gjennomgangen av styringsprinsipper for høyere utdanning om å sørge for at målene om regionalt ansvar og lik tilgang til høyere utdanning i hele landet styrkes, og følges opp av utdanningsinstitusjonene

Bildeserie
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.