– SKOLESAKEN HAR TATT OSS HIT: – Dette er ikke noe som bare har pågått de siste månedene. Senterpartiet i Rana har vært klar i skolesaken, det har vi vært hele veien og det har drevet oss hit, sier førstekandidat i Rana Senterparti, Johan Petter Røssvoll. Foto: Silje-Tamara Rojas

– Vi har kjørt et målbevisst løp

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
09.09.2019 21:52 - OPPDATERT 10.09.2019 15:01

Ved matdestinasjonen Til Elise sitter Rana SP og venter på enden av en heftig valgkamp.

Det er spenning i veggene ved matdestinasjonen Til Elise i Utskarpen hvor Rana Senterparti har sin valgvake. Dette kommunevalget kan gi Rana en ny ordfører og det er ingen ringere enn førstekandidat for Rana SP, Johan Petter Røssvoll som kan overta rollen dersom folket ønsker et maktskifte. 

– Jeg er sikker på at mange følger med i kveld, og vi er alle veldig spente. En mann sa til meg i gågata i dag, nå er det din tur Johan Petter, det var veldig spesielt, sier Røssvoll som nå er samlet med kjernen av Senterpartiet i Rana. 

Det lukter middag og grønne ballonger dekorerer bordene. Folk koser seg, og på storskjerm går valgsendingen fra statskanalen. 

At resultatet snart kommer etter et usedvanlig heftig kommunevalg er en lettelse, forklarer Røssvoll. 

– I dag føles egentlig veldig greit. Dette er ikke noe som bare har pågått de siste månedene. Senterpartiet i Rana har vært klar i skolesaken, det har vi vært hele veien og det har drevet oss hit. Når vi fikk den såkalte skolelisten med oss og de ville inn i enkelte partier, da startet vi et målbevisst løp, sier han og fortsetter. 

– I juni 2018 var vi allerede klar på at vinner vi valget blir det en struktur i trå med det foreldre og lærere ønsker, sier Røssvoll.

– Det er jo ingen tvil om at dette er spennende

Røssvoll beskriver en særdeles tøff valgkamp, men støttespillerne har overdøvet det negative. 

– Det har virkelig vært en stor opptur å stå i gågata. Jeg har vært i mange valgkamper, men aldri en slik en. Vi har hatt mange ambassadører, noen har vært veldig synlig, andre ikke så synlig. Likevel har alle bidratt, sier han og roser lokallagsleder og andrekandidat, Hilde Lillerødvann. 

– Hilde har styrt med en fast og god hånd. Hun har vært tydelig på at vi skal snakke om det vi driver med og om våre saker, sier Røssvoll. 

[annonse]
STILLER ETT STERKERE LAG: Uansett hva sluttresultatet blir ved kommunevalget 2019 i Rana ser det ut til at Rana SP stiller med enda flere representanter i kommunestyret til høsten, sier andrekandidat og lokallagsleder Hilde Lillerødvann. Her sammen med partikollega Anne Kari Leiråmo Snefjellå. Foto: Silje-Tamara Rojas

– Det er jo ingen tvil om at dette er spennende. Det har vell aldri vært så spennende i et valg før. Nå når tallene er på vei kan vi ikke se at størrelsen på resultatet holder seg til i morgen siden de største kretsene som Mo og Gruben ikke er telt enda. Vi har uansett gjort et betraktelig bedre valg og det gir oss mulighet til å drive enda mere Senterparti-politikk videre. Jeg tror det er et bra Senterparti-lag som stiller uansett etter valget, for jeg ser at vi får mange flere representanter i kommunestyret enn før. Derfor et godt og bredt lag til høsten, og det synes jeg er bra. Det er også nye og engasjerte folk, og det tror jeg er sunt i politikken, sier Lillerødvann. 

Baksiden av medaljen

Røssvoll klarer ikke unngå å nevne baksiden av en heftig valgkamp selv om jubelen har startet i restaurantlokalet. 

– Baksiden med denne valgkampen har vært kommentarfeltet. Jeg mener det er veldig destruktivt for folkestyret når debatten tar en usaklig form. Jeg er redd nye og unge politiske stemmer kan vegre seg for å gå inn i dette. Jeg tåler det, men enkelte kommentarer stikker langt inn. Jeg er overrasket over hvordan folk har blitt karakterisert og ilagt meninger som ikke stemmer, sier han. 

Røssvoll forklarer at han bevisst har valgt å skjerme seg fra debatten når ordlyden har blitt for opphetet. 

– Jeg har forsøkt å ikke engasjere meg i usaklig debatt. Det er medaljens bakside. Likevel er har jeg møtt mange folk og det har vært flott. Det har blitt mange viktige diskusjoner, både med de som er enige med Senterpartiet og motsatt, sier han. 

Nå skal han tålmodig vente på sluttresultatet sammen med partifellene her ved Til Elise Fra Marius, om valgnatten tar Rana SP tilbake til sentrum for å møte samarbeidspartiene vil han ikke bekrefte enda. 

– Dette er en spennende kveld, men man må ta resultatet som det kommer. Det er ingen som blir sur dersom et maktskifte ikke kommer. Likevel har det vært artig å nå frem, for vi har gjort dette med skolesaken i front. Det hadde vi aldri gjort uten at folket var med oss, avslutter Røssvoll. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.