Foto: Roger Marthinsen

"Vi hører ingenting fra dem som forårsaket skandalen"

Skrevet av Ingrid Eiterå
16.09.2019 12:05 - OPPDATERT 16.09.2019 17:02

Valgkampen har vært usedvanlig lang. Siden skolestrukturvedtaket i 2017 var vi mange som ønsket en endring i kommunestyret. Dette handlet ikke bare om skolestruktur, men om prosessen som føltes som et demokratisk overtramp.

Alt var prøvd; informasjon ble gitt til de politiske beslutningstakere, høringsuttalelser ble skrevet, det ble gjort nye utregninger på hva renoveringen av Rana U egentlig kom til å koste. FAU i bydelene engasjerte seg, lærerne og fagforeninger ga innspill via sine kanaler. 

Når dette ikke nyttet, var valget siste sjanse.

Man kan spørre seg hvilket mandat det nye kommunestyret har? Er det sånn at MDG sine 468 stemmer har rett til å frede posisjonen i 4 år til? Eller var valgresultatet et soleklart signal til kommunen om at vi faktisk ønsket noe annet?

Jeg provoseres av avisinnlegg fra rådmann, hvor han gratulerer Rana-skolen med et godt resultat, samtidig som vi foreldre inviteres inn til foreldremøte i et 50-tallsbygg, med ledninger hengende fra taket, dørkarmer uten bekledning og ventilasjon som enda ikke virker.

Hvis man i det minste kunne ha sagt: ”Beklager, dette ble ikke bra nok. Det ble altfor dyrt. Det var en forhastet prosess og skolen fikk ikke nok tid til å forberede seg på sammenslåingen.”

Det hører vi fra de ansvarlige på skolen som faktisk møter oss foreldre. Men vi hører ingenting fra dem som forårsaket skandalen. Fra de ansvarlige politikere og den øverste ledelsen i kommunen.

Jeg tenker det hadde kledd de egenerklærte styringsdyktige. At de kunne innrømme feil.

-----

[annonse]
Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.