Rana Aps Linda Eide og Lars Frøysa skriver om Moria-katastrofen og den plikten vi har til å stille opp for å hjelpe de som er rammet. Foto: Roger Marthinsen

"Vi må alle ta et ansvar – Rana er klar"

Akutt humanitær krise i Europa

Situasjonen i Moria har vært alvorlig over lang tid. Men nå er man i en akutt krise med både korona og brann, som rammer en overbefolket flyktningleir med piggtrådgjerder. Et fengsel som har vært hjem til mange tusen på flukt. For barn, for deres foreldre og andre. 

Storbrannen er en katastrofe for de tusenvis av sårbare mennesker som er rammet. Den er en katastrofe for Hellas. Og den er en katastrofe for vår sosiale samvittighet. Nå må Europa og det internasjonale samfunnet stille opp.

Norge må være en del av det. Vi kan ikke gå foran og vise vei – det er for sent. Det har andre allerede gjort. Vi må være klare til både å ta i mot folk, og hjelpe til med å få humanitær hjelp på plass. Derfor må regjeringen nå ta ansvar!

Rana er en av mange kommuner som er klar til å ta ansvar, sammen med kommuner som Oslo, Trondheim, Bergen, Tromsø, Bodø og flere. Vi er klare til å ta i mot 50 flyktninger fra Moria, om vi blir bedt om det! Blir vi bedt om å ta i mot enda flere, da skal vi vurdere det også.

Vi må alle ta et ansvar  - Rana er klar!

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.