Daglig leder i Polarsirkelen Lufthavnutvikling, Henrik Johansen og ordfører i Rana Geir Waage. Foto: Roger Marthinsen

– Vi setter pris på at samferdselsministeren er utålmodig etter å komme i gang

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
28.05.2020 11:24 - OPPDATERT 28.05.2020 11:56

Avinor har offisielt fått oppdraget om å bygge ny storflyplass i Mo i Rana. Vil ha nært samarbeid om raskest mulig realisering.

– Vi setter pris på at samferdselsministeren er utålmodig etter å komme i gang, og at Avinor nå får i oppdrag å prioritere prosjektet høyt. Det er lagt opp til stramme tidsfrister, sier daglig leder i Polarsirkelen Lufthavnutvikling, Henrik Johansen og ordfører i Rana Geir Waage i en kommentar til at Avinor i dag har fått oppdragsbrevet med å bygge ny storflyplass fra regjeringen.

For næringslivet og regionen er det helt avgjørende å følge planen og Stortingets gjentatte ambisjoner om raskest mulig byggestart. Prosjektet er svært godt egnet som tiltak for å få hjulene i gang etter koronakrisen, både på kort og lang sikt, sier de to i en pressemelding.

– Vi forventer at Stortinget bevilger penger til oppstart som står i forhold til at Rana kommune har bevilget 450 mill. kroner: Det lokale tilskuddet forutsetter at kontrakten med Peab Anlegg og Hæhre Entreprenør benyttes, sier ordfører i Rana kommune Geir Waage.

– LIGGER KLAR

– Vi fikk grønt lys fra regjeringen til å gjennomføre konkurransen. Lov om offentlige anskaffelser ble fulgt til punkt og prikke i konkurransen om en totalentreprise. Den ble en stor suksess. En ferdig forhandlet kontrakt foreligger med avtalt pris innenfor kostnadsrammen vedtatt i NTP.  Kontrakten ligger nå på bordet klar for signering.  Konkurransen og kontrakten bygger på en oppdatering av Avinors forprosjekt, understreker Waage og Johansen.

– Vi ser fram til å samarbeide nært og godt med Avinor. Kommune og næringslivet vil bidra til å skape en suksess både for regionen og Avinor, sier ordfører Geir Waage og daglig leder i Polarsirkelen Lufthavnutvikling, Henrik Johansen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.