Foto: Roger Marthinsen

– Vi skal ikke si «hva var det vi sa», men vi er overgitt over at det ikke ble lyttet til lærerne

Skrevet av Styret i Rana Senterparti
03.07.2019 10:56 - OPPDATERT 03.07.2019 11:08

"Det er kanskje heller på tide å bidra til en god skolestart?» sier Geir Waage og Hilde Rønningsen.  – Ja, det er vi helt enige i at dere bør gjøre, skriver styret i Rana Senterparti.

"Det er kanskje heller på tide å bidra til en god skolestart?» sier Geir Waage og Hilde Rønningsen.  - Ja, det er vi helt enige i at dere bør gjøre.

Lærerne satte ned foten for lenge siden, og sa at det brøt med den profesjonsetiske plattformen deres å gå videre med planleggingen av Rana U.

Nå leser vi i Rana No at timeplanen blir forsinket. Lokalene for kunst og håndverk, musikk og mat og helse blir ikke ferdig før i oktober/november. Det vil si at en allerede nokså alternativ plan blir enda mer alternativ. Karakterene i disse fagene teller like mye på vitnemålet som de andre karakterene.

De tillitsvalgte ved de sentrumsnære ungdomsskolene sendte nettopp ut en advarsel om å la økonomene legge premissene. Ja, vi må tenke økonomi, men vi må også tenke på at vi skal utføre de lovpålagte kommunale oppgavene på en best mulig måte. Ungdommene er ikke bare tall. De burde være en prioritet. Uten utdanning stopper samfunnsutviklingen opp. Det snakkes om å bygge Ranaskolen i et langtidsperspektiv, men hva med de elevene som starter der i høst? Vi må også ha et godt og klart korttidsperspektiv.

Vi tviler ikke på at lærerne og rektorene kommer til å gjøre sitt ytterste for at elevene skal ha en best mulig skolehverdag og undervisning, men vi er fullstendig imot at de skal få så dårlige rammevilkår. Hvorfor er det så nedprioritert å ta vare på elevene på ungdomstrinnet? Rivingen av Selfors U er straks i gang, men Rana U er ikke ferdig før tidligst oktober/november. Vi skal ikke si «hva var det vi sa», men vi er overgitt over at det ikke ble lyttet til lærerne, og at posisjonen nå i høyt tempo maler ungdomsskolene i Rana inn i et hjørne. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.