Foto og video: Ann Kristin Kjærnli

VIDEO: Her ser ungene ordføreren felle julegrana!

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
27.11.2019 10:59 - OPPDATERT 27.11.2019 14:38

– Dette er blitt en fin tradisjon, det er en gøy dag på jobb! sier en fornøyd ordfører Geir Waage.

De siste årene har det vært en tradisjon at ordfører Geir Waage har tatt i bruk motorsaga og felt årets julegran til Rana kommunes innbyggere, slik at den er på plass i gågata til første søndag i advent. 

I år tok det litt tid før julegrana ble funnet, det er nemlig ikke hvilket som helst tre som får æren av å pynte byen til jul. Juletreet bør være seks-syv meter høyt, det må være symmetrisk og tett mellom grenene, og dessuten må det stå i nærområdet, på en plass der det er greit å komme til med kran.

Til slutt fikk kommunen tilbud om et tre i Faringsveien på Båsmoen som passet godt.

Det er også blitt en tradisjon at barnehager i nærheten får lov til å se når grana felles - med en aldri så liten bollefest etterpå. I år var det barn fra Båsmo barnehage som kom på besøk.

– Dette er blitt en fin tradisjon, det er en gøy dag på jobb og starten på julefeiringa, slår en fornøyd ordfører Geir Waage fast og oppfordrer folk til å komme i gågata søndag. 

Ordfører Geir Waage sto tradisjonen tro for fellinga av julegrana i Rana, også i år. Foto: Ann Kristin Kjærnli

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.