Fødeavdelingen på Mo, f.v. avdelingsleder Lisbeth Eliassen, jordmødrene Trine Helland og Grethe Nystad, barnepleier Norma-Tina Rasmussen og fremst, med nyfødt baby, barnepleier Anita Antonsen. Foto: Helgelandssykehuset

Viderefører besøks-restriksjoner på fødeavdelingene

Selv om de øvrige avdelingene nå har åpnet opp igjen, viderefører Helgelandssykehuset besøksrestriksjonene på fødeavdelingene.

I perioden med streng besøkskontroll har fødeavdelinger og fødestua erfart hvor positivt det har vært for de nybakte mødrene. Derfor begrenses besøk til mor og baby etter fødsel, til far/partner og søsken.

Dette melder Helgelandssykehuset HF i en pressemelding i ettermiddag.

De fødende er i avdelingen kun få dager, og opplever større ro når det er lite besøk.

– Vi merker hvor rolig det er i avdelingen, foreldrene har tid til å konsentrere seg om den lille  - og ammingen kommer lettere igang, sier avdelingsleder Lisbeth Eliassen på Mo.

Avdelingsleder Sølvi Hestnes i Sandnessjøen sier at de opplever det samme.

– De nybakte mødrene virker mer fornøyde og det er mer ro i avdelingene, de har tid til ungen og tid til å være barseldamer. Alle støtter dette. Det eneste de har fått ønske om er fra mødre som ønsker besøk av søsknene til babyen, og derfor har vi åpnet opp for dem, sier Hestnes. 

Avdelingsleder og jordmor i Brønnøysund har gjort akkurat de samme erfaringene. Hun understreker hvor viktig det fremdeles er at de som kommer på besøk er friske, uten feber og infeksjonssykdommer fra mage/tarm eller luftveier. Det gjelder for all besøk til Helgelandssykehuset. 

Vanligvis er de fødende inne i to til tre dager. Mor og far/partner opplever at de får mer tid til hverandre, og mer tid til babyen - til å bli kjent med babyen. Kanskje de har urolige netter, og nå får de også muligheten til å slappe av på dagtid. 

De fødende deler i utgangspunkt rom med to og to, selv om avdelingen prøver å la de ha alenerom så langt det går. Når det ikke går, vil de nå også slippe at de blir forstyrret av hverandres besøk. 

[annonse]
På grunn av dette videreføres besøksrestriksjoner på fødeavdelingene og på fødestua i Helgelandssykehuset, selv om de øvrige avdelingene nå har åpnet opp slik det var før. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.