Vikabandet har med 100 sangere fra to lokale kor i sin høstkonsert

Skrevet av Hedda Hiller
06.11.2019 11:02 - OPPDATERT 06.11.2019 13:01

Skal spille et verk som sannsynligvis aldri før har blitt fremført i sin helhet av et amatørorkester i Rana.

I morgen inviterer Vikabandet til konserten "Høstsymfoni" i Gruben kirke. De skal blant fremføre "Symphony No. 5. in C-Minor", populært bedre kjent som "Skjebnesymfonien" av Ludwig Van Beethoven i sin helhet. 

– Oss bekjent så har dette aldri tidligere blitt gjort i Rana av et amatørorkester. Det er et meget krevende musikkstykke, noe vi i Vikabandet synes er både gøy og spennende, sier leder i Vikabandet, Bjørn-Thore Jensen.

– Videre følger vi opp suksessen fra årets vårkonsert og fremfører to kjente verk for kor og orkester: "Slavekoret av Nabucco" og "Halleluja-koret" med et orkester på nærmere 70 musikere og et kor på nærmere 100 sangere. 

Vikabandet har nemlig fått med både Rana kormakeri og Båsmokoret til å synge sammen med dem på konserten. 

– Forestill deg et orkester på nærmere 70 musikere og et kor på nærmere 100 sangere, fremføre disse to store, kjente verkene. Dette blir både en mektig og flott opplevelse, sier Jensen. 

(Saken fortsetter under bildet)

Vikabandet har også invitert Darya Katyba, til å være sangsolist på stykkene "Milonga De La Anunciacion", "Wave" og  "Bachianas Brasileiras No. 5". Darya Katyba er sangpedagog og dirigent for Rana Kulturskole i tillegg til å være selvstendig næringsdrivende. Hun er også dirigent for Haukneskoret. Darya har studert utøvende klassisk sang ved Universitetet i Agder, Norges Musikkhøgskole, Norwegian Academy of Music og Sibelius Academy.  

– Vårt mål med konserten er som alltid å ha det gøy med musikk og å underholde og skape en god musikalsk atmosfære og opplevelse og en trivelig musikalsk, kulturell og sosial stund for publikum. Her viser Vikabandet litt mer av vårt mangfold, sier Bjørn-Thore Jensen. 

[annonse]
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.