Ferga Fykan er tatt ut av rutetrafikken Kilboghamn-Jektvik og satt inn i ruta Forøy–Ågskardet. det gir redusert kapasitet på begge disse sambandene. Foto: Roger Marthinsen

Viktig fergesamband i hardt vær

Skrevet av Roger Marthinsen
09.07.2020 09:33

Fellesferien i tidenes Norgesferie-år er akkurat i gang. Da passer det dårlig med redusert kapasitet på to Kystriksveien-samband.

Det er fergesambandene Forøy–Ågskardet og Jektvik–Kilboghamn på fylkesvei 17, Kystriksveien, som nå kjører med redusert kapasitet. Sambandet Forøy–Ågskardet trafikkeres med ei ferge som tar ti biler mindre enn den faste ferga "Rosendal", mens sambandet Jektvik–Kilboghamn er redusert fra tre til to ferger. 

Bilferga Rosendal er tatt ut av sambandet Forøy-Ågskardet på grunn av tekniske årsaker. Der er bilferga Fykan, som normalt skal gå mellom Kilboghamn og Jektvik, satt inn. Denne fergra har ti personbilplasser mindre, enn Rosendal, og kapasiteten på sambandet er dermed redusert.

– Vi håper å ha fergen i drift igjen før helga, sier fylkesdirektør i Nordland fylkeskommune, Odd Inge Bardal. Han sier at det selvsagt er beklagelig at man får teknisk feil på materiellet ,med en sommertrafikk som absolutt gir behov for alt materiell i drift.

– Fykan som nå er i drift på sambandet Forøy–Ågskardet, er tatt ut av sambandet Jektvik–Kilboghamn. Det vil si at Jektvik – Kilboghamn dermed er redusert fra tre til to ferger som en konsekvens av omrokkeringen, sier Bardal.

At Kilboghamn-Jektvik fikk tre ferger ble klart tidligere i sommer – da fylket måtte øke fra to til tre ferger for å kunne ta unna sommertrafikken som var allerede før fellesferien startet opp denne uka. 

Bardal påpeker at i sommer er alt reservemateriell i drift for å øke kapasiteten, og at reisende derfor må belage seg på noe ventetid når ei ferge nå er ute av drift.

– Men vi kjører ekstra turer så langt det lar seg gjøre innenfor hviletidsbestemmelsene. Vi håper det ikke skal by på altfor store ulemper, og at vi er i normal drift før helga, sier fylkesdirektør Bardal.

----------

LES OGSÅ:

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.