Lage Thune Myrberget inviterer tl det som er planlagt å bli den første av flere dialogmøter. Foto: Roger Marthinsen

Vil bidra til at ranværingene får realisert drømmene sine

Skrevet av Hedda Hiller
06.11.2018 12:06 - OPPDATERT 06.11.2018 12:31

Kultursjef Lage Thune Myrberget, Frifond og Helgeland Sparebank inviterer innbyggerne til en prat om hvordan de kan gå frem for å få bevilget penger til sine gode ideer.

I ettermiddag inviterer kultursjef Lage Thune Myrberget, Helgeland Sparebank og Frifond til en dialog på Rana Bibliotek. Hensikten er å synliggjøre for innbyggerne hvordan kommune, bank og Frifond fordeler penger, og hvordan man går frem for å penger til gode prosjekter, opplevelser, formål og ideer. 

– Frifond er på turné i det ganske land, og jeg synes det at de besøker Rana var en ypperlig mulighet til å vise frem de ulike støtteordningene det er mulig å benytte seg av for ranværingene, sier Myrberget. 

– Uansett hva du er engasjert i, bærer de fleste med seg en drøm, og vi ønsker å få frem at vi kan hjelpe til med å få den realisert. Frifond opplver faktisk å få svært få søknader fra Helgeland, sier kultursjefen. 

Frifond kan søkes av privatpersoner, men det er ingenting i veien for at prosjektet du ønsker å realisere kommer en klubb eller organsiasjon til gode. Hovedsaken er å få til noe der folk vil bo. 

– Om du ønsker å initiere noe for ditt lokalsamfunn, er Frifond en god aktør, sier Myrberget.  

– Frifond vil bli viet hoveddelen av oppmerksomheten på møtet, men bank, kommune og Smeltedigelen skal også fortelle om hva de kan bidra med, sier Myrberget. 

Han ser for seg at dette er bare det første i en serie dialogmøter. 

– Jeg ønsker å bruke biblioteket som en arena for å få innbyggerne våre i snakk på tvers av generajonene. Hva ønsker de og hva er de opptatt av? Det ønsker vi å vite mer om, sier Lage Thune Myrberget. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.