Vil gjøre flere svømmedyktige

Skrevet av Redaksjonen
07.01.2019 18:30 - OPPDATERT 07.01.2019 19:57

Svømmeklubben har utdannet nye instruktører, ansatt flere trenere og omdisponert bruken av bassengtiden for å kunne lære flere å svømme.

Gjennom høsten har Rana Svømmeklubb tatt grep for å øke vårt tilbud til nye og gamle svømmere. Vi har utdannet nye instruktører, ansatt flere trenere og omdisponert bruken av bassengtiden for å kunne ha flere svømmere i vannet og øke vårt treningstilbud.

– Vi har hatt ventelister på over 150 barn, og interesseliste på over 20 voksne som har ventet på å få et svømmetilbud, sier styreleder Peter Wright i en pressemelding.

– Vi har igjennom det siste året hatt hyppige forespørsler fra voksne som ønsker kurs på forskjellige nivåer, og er nå veldig fornøyd med å komme i mål med dette tilbudet, sier Wright.

– Blant våre nye kurs finner du nå blant annet svømmekurs og svømmetrening for voksne. Kursene er delt i tre grupper, et nybegynnerkurs for de som ønsker å lære å svømme eller ønsker vanntilvenning på grunn av vannskrekk, teknikkurs for voksne som ønsker å svømme bedre crawl, og kurset for masters/open water som retter seg mot tidligere svømmere som bare ønsker å trene i en bane for seg selv.

Wright forteller at pågangen på svømmeopplæring viser at det er stor interesse for svømming for tiden, og at både barn og voksne tar sikkerhet ved vann på alvor.

– Interesselisten vi hadde opprettet før kurset ble opprettet har medført at halvparten av kursplassene for nybegynnerkurset og crawlteknikkurset ble tatt nesten rett etter kurslansering. Kursene skal ledes av erfarne voksne instruktører, forsikrer Wright.

Nybegynnerinstruktørkurset skal arrangeres av instruktører med mange års erfaring og som vet å tilpasse kurset etter hver deltagers eget nivå. Crawlkurset skal ledes av Wright selv sammen med Magnus Andersen. Begge har lang erfaring både som utøvere og trenere.

Rana Svømmeklubb har også veldig populære svømmetilbud for baby, barn og ungdom, der man opplever ventelister for svømmekurs og svømmetrening.

– Dessverre har det vært mange som må vente over flere sesonger før vi har mulighet til å ta de inn på kurs. På det verste har vi hatt 150 barn på venteliste som vi ikke har kunnet tilby plass. Her lover vi bedring, og styret jobber kontinuerlig med å finne løsninger som øker tilbudet vårt og reduserer ventetiden, sier styreleder Peter Wright.

– Vi har allerede gjort grep for de minste utøverne og opprettet flere treningstilbud for barn som ønsker å lære å svømme. Vi tar i bruk treningstid i ukedagene for å supplere «Svømmeskola» som ellers arrangeres på søndager. Ellers har vi gjort en omdisponering av treningstidene slik at vi også har ledig kapasitet til å ta inn utøvere født i 2006 og tidligere, sier Wright.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.