Avdelingssjef Trude Fridtjofsen og seksjonsleder Jan-Terje Strandås i Rana kommune lanserer Plan- og byggesaksdagen, for å bedre dialogen mellom kommunen og byggebransjen.

Vil ha bedre dialog med byggebransjen – inviterer til felles treff

Skrevet av Roger Marthinsen
27.10.2020 17:00 - OPPDATERT 27.10.2020 19:31

Næringslivet var misfornøyd med både saksbehandling og kommunikasjon – nå inviterer kommunen til dialog-treff.

I vinter rettet flere aktører i byggebransjen kritikk mot Rana kommune, for manglende dialog. Nå inviterer kommunen hele bransjen til et heldagsarrangement, der plan- og byggesak blir tema.

Plan- og byggesaksdagen som Rana kommune nå inviterer til, skal gjennomføres på Scandic Meyergården tirsdag den 10. november. Dette er ett av flere tiltak som kommunen vil iverksette for å bedre dialogen, dele kunnskap og skape en felles forståelse for regelverket.

– Gjennom en rekke avisartikler i vinter fikk avdeling for areal og miljø kritikk fra bransjen for blant annet lang saksbehandlingstid og manglende dialog. Som et resultat av dette har vi utarbeidet en handlingsplan for å sikre bedre dialog og felles forståelse. Det er også bakgrunnen for at vi inviterer bransjen til en lokal Plan- og byggesaksdag, sier avdelingssjef Trude Fridtjofsen.

– På programmet står flere aktuelle tema. I tillegg vil det bli god tid til dialog og å bli kjent, sier Fridtjofsen, som håper at en plan- og byggesaksdag kan bli et årlig arrangement.

– I år har kommunen satt opp programmet med aktuelle tema. For senere arrangement ønsker vi at bransjen blir med og tar en aktiv rolle i utformingen av programmet. Slik vil vi kunne lære mer om bransjen og hvilke forventninger bransjen har til oss, sier seksjonsleder for byggesak i Rana kommune, Jan-Terje Strandås.

Påmeldingene har begynt å komme inn. På grunn av koronarestriksjoner vil det være begrenset antall plasser til årets Plan.- og byggesaksdag. Påmeldingsfrist er satt til 2. november.

----------

LES OGSÅ:

 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.