Mats Hansen og Rana Venstre inviterer igjen til rydding av byens sjøfront, i morgen lørdag. Foto: Roger Marthinsen

Vil ha deg med på vårrengjøring langs sjøfronten

Venstre inviterer til strandrydding for sjette året på rad. Og også denne gangen er Helgeland Museum med på laget.

I morgen, lørdag 14. mai, inviterer Rana Venstre til nok en ryddeaksjon langs Sjøfronten på Mo. Dette er sjette år på rad at Rana Venstre inviterer til denne vårsjauen for miljøet og byen. Og også i år skjer ryddingen i samarbeid med Helgeland Museum. 

 

– Vi syns begge det fungerte bra i fjor, og ønsker derfor å fortsette samarbeidet. Det er jo meldt kaldt og vått vær, så da passer det perfekt å kunne trekke inn på museet for litt forfriskninger og samtidig sjekke utstillingene, sier Rana Ventres Mats Hansen, som føyer til at i år slipper man heldigvis å tenke på korona-restriksjoner.

Helgeland Museum applauderer arrangementet, og vil også i år bidra med gratis inngang for alle som har vært med å rydde langs Sjøfronten på lørdag.

– Vi åpner klokken 11 og holder åpent til 15. Vi har plass til både store og små plastryddere hos oss, sier avdelingsleder Kristin Meitz Bru. 

Strekningen man tar sikte på å rydde er hele Sjøfronten mellom Statens Innkrevingssentral og Helgeland Marinasystemer. HAF bidrar med utstyr og henting av avfallet, slik at det eneste folk trenger å tenke på er klær for anledningen. Arrangementet starter klokken 11, og det vil være mulig å hente hansker og søppelsekker ved Venstre sitt telt helt frem til klokken 14.

Bakgrunnen for strandryddingen er todelt. For det første ønsker man å sette søkelys på problemet med marin forsøpling, som fører til dyrelidelser og forurensning. For det andre bidrar man til å gjøre området langs sjøfronten på Mo fint og ryddig før 17. mai-feiringen. 

– Vi ser frem til å få ryddet området, og håper flere vil være sammen med oss og bidra i denne viktige dugnaden, sier Rana Venstres Mary Ann Dahl. 

Saken fortsetter under annonsen.