Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) skal delta i et videomøte for å få innspill til ny strategi for bedre likestilling i fiskeriene. Foto: Sondre Skjelvik

Vil ha flere kvinnelige fiskere

Skrevet av Redaksjonen
13.01.2021 06:00

Fiskeriministeren vil ha bedre likestilling i den mannsdominerte fiskeribransjen.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) vil ha bedre likestilling i den mannsdominerte fiskeribransjen.

I et videomøte i dag, onsdag, skal Ingebrigtsen snakke med ti kvinnelige fiskere for å få innspill til en strategi om bedre likestilling i fiskeriene, som Stortinget har bedt regjeringen om å utarbeide.

– Det er for få kvinner i fiskerinæringen. Derfor ser jeg fram til å få innspill til hva vi kan gjøre med dette, fra dem som kjenner situasjonen best, sier Ingebrigtsen.

Representanter fra en rekke interesseorganisasjoner og andre statlige etater deltar også.

Ved utgangen av 2020 var det ifølge Fiskeridirektoratet 360 kvinner og 9.144 menn med fiske som hovednæring, og 67 kvinner og 1.409 menn med fiske som binæring.

– Norsk fiskerinæring er, og har alltid vært, viktig for verdiskapingen langs kysten. For å fortsette å styrke posisjonen er det viktig at næringen tiltrekker seg kompetanse og drivkraft fra hele befolkningen, sier Ingebrigtsen.

(NTB)

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.