SVs nominasjonskomité vil ha Hilde Birgitte Rønningsen (t.v.) som ordfører. Også Maria Saltirova Rausandaksel (t.h.) har takket ja til å stille til gjenvalg. IHer de to sammen med Marit Tenfjord. Foto: Hedda Hiller

Vil ha Hilde
som ordfører

Skrevet av Roger Marthinsen
14.09.2018 08:09 - OPPDATERT 14.09.2018 11:00

SVs nominasjonskomité har Hilde Birgitte Rønningsen som sin ordførerkandidat.

– Nominasjonskomitéen i Rana SV er svært tilfreds med at Hilde Birgitte Rønningsen har sagt ja til en ny periode på topp, og har enstemmig innstilt henne som SVs toppkandidat og ordførerkandidat, skriver nominasjonskomitéens leder Inge  Myrvoll, i en pressemelding. 

Myrvoll og komitéen begrunner sitt valg med at Hilde Birgitte Rønningsen er en markert og uredd politiker som sitter med mye erfaring.

– Rønningsen lytter, forhandler, søker løsninger på tvers av skillelinjer og er kreativ. Hun tør også å stå for kontroversielle standpunkter når det er nødvendig. Hun tåler at det kan blåse motvind. Under hennes ledelse har Rana SV vist at vi tar ansvar og ikke søker lettvinte løsninger, sier Inge Myrvoll. 

Mens komitéen innstiller Rønningsen som sin førstekandidat, forsterker man kontinuiteten ved at også Maria Saltirova Rausandaksel har takket ja til gjenvalg.

– Nominasjonskomiteén er også meget fornøyd med at Maria Saltirova Rausandaksel har sagt ja til gjenvalg. Det sikrer SV en god kontinuitet med markante kandidater. Maria er den sentrale politiker i Rana med innvandrerbakgrunn som markerer seg over hele bredden av politiske tema, sier nominasjonskomité-leder Ingen Myrvoll. 

Myrvoll understreker at dette er komitéens innstilling, og at det er nominasjonsmøtet som skal ta den endelige beslutningen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.