Allan Berg, Andrea Klaveness, Agnes Loe og Joakim Gulstad håper barn i alderen 9-12 år melder seg på til Rana FKs fotballskole, som skal arrangeres hele neste uke. Foto: Roger Marthinsen

Inviterer til fotballskole for å holde barna på banen

Skrevet av Roger Marthinsen
30.06.2020 17:00 - OPPDATERT 30.06.2020 19:32

Både spillere og trenere stiller som "lærere", når Rana Fotballklubb inviterer til fotballskole for 9-12-åringer.

– Vi planlegger fotballskole i neste uke. Det blir ikke en helt vanlig tradisjonell fotballskole, men likefullt fem dager med fotballskole på Sagbakken stadion, sier Joakim Gulstad, som er styreleder i Rana FK barn og ungdom.

Fotballskolen starter opp kommende mandag og skal pågå hele uka, til og med fredag. Fotballskoledagen starter klokken 09:30 og vil vare frem til klokken 13:30 hver dag.

– Rana FK barn og ungdom stiller med trenere. Spillere fra Rana FKs jenter 16-lag skal også stille som instruktører, og i tillegg vil også noen på trenersiden i Rana FK Toppfotball bli med, sier Gulstad.

Fotballskolen vil romme inntil 60 jenter og gutter i alderen 9-12 år. Skal man få en plass, er siste påmeldingsfrist kommende fredag klokken 12.

Det meste av fotballturneringer for barn og ungdom er avlyst for sommeren, på grunn av korona-pandemien. Å arrangere fotballskole denne sommeren ble imidlertid mulig etter at det ble åpnet for vanlig fotballtrening for alle under 20 år. Fra 1. august vil det igjen være tillatt med kamper for disse aldersgruppene.

For å kunne gjennomføre treninger og kamper må imidlertid smittevern-tiltak følges. Det gjelder også for fotballskolen.

– Vi skal ha folk på fotballskolen som har ansvar for smitteverntiltak, så barna skal være i trygge hender. Deltakerne vil bli delt opp i grupper på maks 20, og vi skal ha tilgang til utstyr for rengjøring og desinfisering. Sagbakken som anlegg egner seg også veldig bra, da det er godt med plass slik at man kan holde avstand der dette er nødvendig, sier Joakim Gulstad, som påpeker at noe av det deltakerne må være oppmerksomme på, er å ta med egen matpakke og drikke. 

– Det vil også bli delt ut frukt, men da pakket i porsjonspakker, etter smittevern-boka, sier Gulstad.  

Også Allan Berg, trener for Rana FKs J16-lag og leder for Polarsirkelakademiet, skal  delta som fotballskole-trener. Han mener det er viktig av flere grunner å få i gang en fotballskole nå. Blant annet er Berg meget opptatt av å holde barn og unge i aktivitet, slik at de ikke slutter med fotball. 

[annonse]
– Og så skulle det bare mangle at ikke barn og unge i en by som Mo i Rana skal ha et tilbud om fotballskole, når man har dette i Sandnessjøen og langt mindre steder enn det, sier Berg.  

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.