Linda Eide tar initiativ til at ranværingene skal kunne spre betalingen av kommunale avgifter.

Vil lette avgiftsbyrden

Skrevet av Roger Marthinsen
11.06.2018 21:47

Ap vil at ranværingene skal få dele opp avgiftene i langt flere avdrag enn i dag.

I dag kommer kommunale avgifter, eiendomsskatten og renovasjonsavgiften til HAF i mars og august. For mange er det krevende. Dette er bakgrunnen for at  Arbeiderpartiet i Rana nå vil legge frem forslag om at alle innbyggere skal kunne dele opp regningene og betale over flere måneder.

Varaordfører Linda Eide (Ap) mener dette er en enkel sak å løse.

– De aller fleste av oss merker det økonomisk når så mange offentlige avgifter skal betales på en gang. Det må være mulig at innbyggerne kan få hjelp til å fordele kostnaden. Det kan gjøre livet litt enklere for ganske mange mennesker, sier varaordføreren i en pressemelding.

Eide vil ta opp saken i formannskapet i morgen, tirsdag. Der vil hun fremme et forslag om at formannskapet skal be administrasjonen om å levere en sak raskest mulig, for å avhjelpe innbyggerne.

Eide sier at hun Ludvig Langnes fra Fellesorganisasjonen i Rana var den som fikk henne til å ta tak i dette.

– Ludvig sitt forslag om å legge til rette for å kunne spre betalingen av avgiftene er veldig godt. Og det vil være spesielt viktig for dem som ikke har så god råd. Dette vil selvsagt Arbeiderpartiet bidra med, sier Linda Eide.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.