Ordfører Geir Waage skal i dag delta både på befaring i Dunderlandsdalen og på folkemøte med befolkningen i Grønfjelldal. Foto: Roger Marthinsen

Vil opprette tog-rute for pendlere og skoleelever

Ambisjonen er å få "Grønfjelldal stasjon" på skinner denne uka.

Rana kommune og Bane Nor jobber videre med en midlertidig veiløsning for de isolerte i Grønnfjelldal ,og Bane Nor vil iløpet av dagen prosjektere perrong ved Grønfjelldal stasjon. Når dette er klart vil kommunen umiddelbart starte byggingen av perrongen. Ambisjonen er å få denne ferdig i løpet av uka. Det jobbes samtidig med å få på plass en togrute som er tilpasset skoleelever og pendlere.

Dette melder Rana kommunes krisestab i en pressemelding, etter at staben var samlet nå i morges.

Nordland fylkeskommune, som eier Nevernes bru, jobber parallelt med å finne en bruløsning. Kommunen avventer nærmere tilbakemelding fra fylkeskommunen på dette. Fylkesråd for samferdsel, Bent-Joacim Bentzen kommer til Rana i dag  og skal på befaring etter flommen. 

På Nevermoen er fortsatt to hus isolerte som følge av flommen, men her er planen å ha en løsning i løpet av dagen.

– Seksjon for tekniske tjenester jobber med å utbedre veien. Denne vil være i orden i løpet av dagen, melder krisestaben.

I ettermiddag blir det også arrangert et folkemøte i regi av innbyggerne i Grønfjelldal. Ordfører Geir Waage og representanter fra administrasjonen i Rana kommune skal delta i dette møtet via Teams.

-----------

LES OGSÅ:

 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.