Hilde Rønningsen vil be Geir Waage sørge for at en opprusting av Storforshei og Skonseng blir utredet. Foto: Roger Marthinsen

Vil utrede opprusting av skolene på Storforshei og Skonseng

Skrevet av Roger Marthinsen
21.08.2019 15:07 - OPPDATERT 21.08.2019 17:01

SVs Hilde Rønningsen vil be ordfører Geir Waage sette i gang utredninger for å få rustet opp skolene på Storforshei og Skonseng.

Det er i et spørsmål til ordfører Geir Waage, som vil bli formelt fremført i formannskapet i neste uke, at SVs Hilde Rønningsen tar opp en eventuell opprusting av Storforshei skole.

– 25. juni inviterte FAU på Storforshei ungdomsskole til møte og befaring i skolebygget. Tilstanden var med lekmanns øyne ikke tilfredsstillende, påpeker Rønningsen.

– Hverken Storforshei ungdomsskole eller Skonseng barneskole ligger inne i økonomiplanen i dag. Vi har gjennom skolestrukturvedtaket lagt inn nødvendige investeringer for godt læringsmiljø i de andre skolebyggene i kommunen, som kommunen skal drive videre, sier SVs gruppeleder og ordførerkandidat, som ber om at det blir foretatt utredninger for å skaffe tilveie oppdatert informasjon på hva et skoleløft for Storforshei og Skonseng vil koste.

– Det finnes noen gamle beregninger for renovering eller nybygg på Storforshei ungdomsskole, men vi har ikke oppdaterte vurderinger for investeringane for denne eller barneskolen på Skonseng. Kan ordføreren sørge for at vi får en utredning av disse skolebyggene og hva som er hensiktsmessig å gjøre for å sikre at elevene her får bedre læringsmiljø, skriver Rønningsen i et spørsmål til ordfører Geir Waage.

Spørsmålet skal besvarer i formannskapet kommende tirsdag.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.