To personer er siktet for ruspåvirket kjøringen med en hjullaster, i Korgen. Illustrasjonsfoto

Villmannskjørte på p-plass og fyllekjørte med hjullaster

Skrevet av Roger Marthinsen
10.02.2018 08:50

To berusede unge menn kom kjørende i en hjullaster for å snu bilen de hadde veltet. Men da sto politiet og ventet.

To personer ble i natt pågrepet utenfor Korgen vertshus, mistenkt for ruspåvirket kjøring. Først med bil, og deretter med en hjullaster.

Det hele startet med at det ble rapportert om at det lå en veltet bil på parkeringsplassen utenfor vertshuset i Korgen.

Ankom i hjullaster

Først dro ambulansepersonell ut for å sjekke, og etter ei stund var også folk fra politiet på plass. Det de fant var en veltet bil og spor etter villmannskjøring, men ingen personer,

– Men så kom to karer i en hjullaster kjørende inn i regnestykket, forteller operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Kai Eriksen.

– Det viste seg rimelig raskt at det var de to som hadde bedrevet kjøringen på parkeringsplassen, som hadde hentet en hjullaster. Denne skulle de bruke til å velte bilen tilbake, sier Eriksen til Rana No.

– Hvordan de hadde fått tak i en hjullaster, om de disponerte en hjullaster eller hadde stjålet, det vil den videre etterforskningen vise, sier Eriksen, som kommenterer at det ikke var noen tvil om det var snakk om ruspåvirket kjøring. 

I arresten

Begge ble pågrepet og satt i arrest på Mo, siktet for ruspåvirket kjøring med både bil og hjullaster. Bevissikring er iverksatt.

– Og så vil de bli avhørt utpå lørdagen, når de er i stand til det, sier Kai Eriksen. Som påpeker at heldigvis ble ingen personer skadet som følge av kjøringen.  

Hendelsen fant sted rundt klokken fem i natt. De to siktede, en 19-åring og en 20-åring, er begge hjemmehørende i Hemnes kommune. 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.