– Vindkraftverk og gruvedrift truer livsgrunnlaget til ei hardt pressa reindriftsnæring

Skrevet av Lena Adams, Rávnná Anita Horndal
11.08.2019 14:07 - OPPDATERT 11.08.2019 19:39

Nordland NKP støtter kravene om nødvendigheten av fortrinnrett for urbefolkninger i bruk av land og vann for å kunne opprettholde sin tradisjonelle kultur, næring og språk.

Vi i Nordland NKP har mottatt en forespørsel om uttalelse ang Finnmarksloven og vårt syn på Samenes eget Parlament.

Vi har medlemmer i NKP som sto på barrikadene og ble bæret bort av politiet under Alta aksjonen. Det er hevet over enhver tvil at vi i Nordland NKP støtter Sametinget, Finnmarksloven, FNs ILO konvensjon 169 og menneskerettskomiteens soleklare krav om nødvendigheten av fortrinnrett for urbefolkninger i bruk av land og vann for å kunne opprettholde sin tradisjonelle kultur, næring og språk.

Vi i Nordland NKP vil oppfordre folket i Nordland, Troms og Finnmark til å stå samlet. Det kommer til å bli ei utfordring å overleve og bevare vår egenart i møte med storkapitalen, globalisering, miljøkriminalitet, og global oppvarming.

Vindkraftverk (f.eks. på Sjonfjellet) og gruvedrift (f.eks Nasa) truer livsgrunnlaget til ei hardt pressa reindriftsnæring. Vi i Nord har mange felles interesser, møter mange felles utfordringer, og vi i Nordland NKP skal forsette å jobbe for folkemakt og mot pengemakt i Nord.

Lena Adams, Leder i Nordland NKP og Rávnná Anita Horndal, 2. Kandidat Nordland NKP

 

Les mer om:

Nordland NKP
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.