Vogntoget havnet nesten helt nede på gang- og sykkelstien nedenfor skoleområdet på Båsmoen. Foto: Roger Marthinsen

Vogntog havnet på gang- og sykkelsti

Skrevet av Roger Marthinsen
19.02.2021 11:28 - OPPDATERT 19.02.2021 12:00

Sjåfør og passasjer til avhør etter utforkjøring på Båsmoen.

Et vogntog har i formiddag kjørt av vegen og havnet delvis nede på gang og sykkelstien, på fylkesvei 810 rett nedenfor barneskolen på Båsmoen.

Utforkjøringen har skjedd på toppen av Ånes. Vogntoget, som var på vei utover mot kysten, hadde ikke last med seg.

Det var en sjåfør og en passasjer i vogntoget. Begge fikk tilsyn av ambulansepersonell på stedet, og var fysisk uskadd. De ble i etterkant tatt med til politiet for avhør.

Vogntoget ligger delvis veltet på siden, ned mot en gang og sykkelsti og med førerhuset ned mot en gang-undergang. Gang- og sykkelstien er nå stengt som følge av at vogntoget ligger slik at det kan velte.

Spor på stedet viser at høyre hjulsett har skåret utfor vegkanten, og vogntoget har deretter skåret vekk fra vegen, truffet et autovern og et gjerde, før ferden stoppet og kjøretøyet veltet.

– Som følge av utforkjøringen kan det være skade på bru konstruksjonen. Området rundt lastebilen er sikret samt undergangen er stengt etter anbefaling. Vi tar de involverte med for avhør. Sak opprettes. Bilberging er varslet, melder Nordland politidistrikts operasjonssentral. 

Vegtrafikksentralen Nord melder klokken 12 at vegen vil bli stengt en periode, i forbindelse med at vogntoget skal fjernes fra stedet. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.