En buss står på tvers på E12 i krysset inn mot Bjørnlia. Foto: Vegar Johannessen

Kjøretøy på kryss og tvers

Skrevet av Roger Marthinsen, Ann Kristin Kjærnli
21.01.2020 16:09 - OPPDATERT 21.01.2020 19:53

Svært glatte veier i fylket - vogntog står fast flere steder. Buss havnet på tvers på E12.

Et vogntog står på E6 ved Jernverksbakken og sperrer det ene feltet. Sjåføren jobber med å få på kjettinger. Veitrafikksentralen er varslet, melder Nordland politidistrikts operasjonssentral ved 19.30-tida tirsdag kveld.

Politiet melder klokken 1945. at vogntoget har forlatt stedet.

To trailere står fast på nordsiden av Saltfjellet, melder Nordland politidistrikts operasjonssentral ved 18-tida tirsdag. Det jobbes med å få på kjettinger. Det skal være mulig for annen trafikk å passere. Entrepenør er på tur til stedet.

Et vogntog står fast på E12 ved Revelheia, melder Nordland politidistrikts operasjonssentral klokka 17.30 tirsdag kveld. Politiet er på stedet.

Oppdatert klokken 17.55: Vogntoget er kommet seg videre, melder polittiet, som avslutter på steedet.

Et vogntog sto fast på E12 ved Bordveddalen ved 16-tida tirsdag ettermiddag. Ett kjørefelt er åpent og politiet dirigerer trafikken på stedet, melder Nordland politidistrikts operasjonssentral, som advarer om glatte kjøreforhold.

Like etter klokken 16:30 meldte politiet at vogntoget hadde kommet seg løs og at trafikken kunne gå som normalt. 

Statens Vegvesen meldte ved 16-tida om et vogntog som står fast på Fv 12 i Bustneslia. Ett felt er stengt på grunn av stanset kjøretøy.

Oppdatert klokken 1948: vogntoget er berget opp, og  veien er åpen for fri ferdsel, melder politiet.

[annonse]
Og like etter klokken halv fem meldte politiet at en buss står på tvers på E12 i krysset inn mot Bjørnlia.

– Glatt på stedet. Politiet på tur til stedet. Veitrafikksentralen varslet, meldte Nordland politidistrikts operasjonssentral.

Oppdatert klokken 17.53: Bussen er berget opp på veien, som er åpen for fri ferdsel.

Politiet i Nordland har meldt om glatte veier og utfordrende kjøreforhold flere steder i nordre del av fylket. Blant annet er det kommet snø på is og dårlig sikt og vind som gjør at strøing/sand ikke fester seg. Trafikanter oppfordres til forsiktighet hvis de må ut og kjøre.

Vegtrafikksentralen melder om  svært krevende værforhold i Nord-Norge i dag, spesielt på Helgeland og i indre deler av Troms. Det er vanskelige kjøreforhold og store trafikale utfordringer flere steder. Brøytemannskap er ute med det de har i alle fylker.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.