Vogntogsjåførens forsøk på å unndra seg kontroll var ikke særlig vellykket. Kjøretøyet havnet i grøfta, og sjåføren hos politiet.

Vogntogsjåføren prøvde å rygge seg unna kontroll – kjørte seg fast i grøfta og endte opp med bot

Skrevet av Roger Marthinsen
05.04.2019 11:45 - OPPDATERT 05.04.2019 15:01

Kjørte seg fast i grøfta – og deretter overtok politiet både saken og førerkortet.

Under en vogntog-kontroll på E6 ved Trofors i går ettermiddag var det en vogntogsjåfør som prøvde å unndra seg kontrollen. Sjåføren stoppet først opp ved kontrollskiltet, for deretter å forsøke og rygge seg ut av syne.

Det gikk dårlig. Vogntoget rygget seg fast i ei grøft, og deretter kunne politiet overta saken, meldte Statens vegvesen utekontrollen i går kveld.

Hos Nordland politidistrikt får Rana No opplyst at sjåførens førerkort er beslaglagt. Sjåføren, som er fra Litauen, kan videre vente seg en reaksjon fra påtalemyndighetens side.

– Bakgrunnen for reaksjonen er ikke for et forsøk på å unndra seg kontroll, men for at han begynte å rygge på E6, rett før en sving. Det skapte trafikkfarlige situasjoner og er et brudd på veitrafikklovens aktsomhetskrav. Slik opptreden vil vi ikke ha på veiene, sier politiinspektør Linda Rømma, som forteller at sjåføren har gitt en forklaring på hvorfor han begynte å rygge, uten at hun ønsker å gå nærmere inn på mannens forklaring

– Det er heller ikke funnet noe i verken last eller fraktpapirer som gir grunnlag for reaksjon, så det er utelukkende brudd på aktsomhetskravene i veitrafikkloven, sier politiinspektør Rømma.   

 

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.