Utvider flyparken for å ta unna etterspørselen: – Pandemien har gitt oss muligheter

Widerøe er tilbake for fullt etter pandemien, og kan allerede vise til bedre resultater enn i 2019.

Widerøe melder i en pressemelding at selskapet  fortsetter den gode utviklingen etter pandemien, og nå kan vise til høyere passasjertall enn i april 2019. 

– April fortsetter den gode utviklingen som vi har sett i kjølvannet av Omikron. I høst gikk Widerøe forbi sine egne 2019-nivåer for første gang, men det ble satt en stopper for det da landet stengte nok en gang. Vi ser at trafikken har tatt seg kraftigere opp nå enn tidligere runder med nedstengning, og det er gledelig å se at vi igjen er forbi 2019-nivåer, melder administrerende direktør Stein Nilsen. 

Flytrafikken har økt med 11 prosent i forhold til april 2019. Ifølge Nilsen er reiselysten tilbake hos folk, og de forventer et sterkt marked fram mot sommeren. I den forbindelse har selskapet investert i to nye flymaskiner av typen Dash 8-Q400. 

– Utvidelsen er gjort med utgangspunkt i drivstofforbruk og CO2 utslipp. Widerøe fortsetter å vokse innenlands og trafikkerer mange kortere reisestrekninger. På disse strekningene har turboprop lavere utslipp pr sete sammenlignet med jet, sier Nilsen.

Begge flyene har 78 seter, og er skreddersydd for selskapets behov, melder Widerøes Flyveselskap i pressemeldinga. 

– Pandemien har også gitt muligheter som Widerøe har grepet. Utvidelsen av flåten med ytterligere to Q400 vil gi oss større handlingsrom til å fortsette å gi å betjene de litt tynnere trafikkstrømmene som er skreddersydd for våre 78-seters fly, sier administrerende direktør Stein Nilsen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.