Leammmuid Biret hos YogaBiret Studio. Foto: Ida Luneng

Yogastudio forvandlet til filmstudio

Skrevet av Hedda Hiller
24.04.2020 17:01

Alt av undervisning hos YogaBiret studio foregår i digitale medier.

– I disse yogatider under koronatider foregår undervisning på YogaBiret studio på digitale medier. Folk trenger yoga ennå mer enn før, derfor er vi på flere arenaer, sier Leammuid Biret Ràvdnà.

Yogastudioet er forvandlet til et filmstudio, med en bratt læringskurve.

– Våre vanlige yogatimer filmes og legges ut på vår Facebookgruppe. Noen av timene undervises også direkte via Zoom. Der vi også tilbyr én til én timer.
Vi har også startet Facebookgruppen Yoga på hjemmekontor, for å gjøre arbeidsdagen god, sier Biret.

YogaBiret studio har i tillegg inngått samarbeid med Sijti Jarnge ved samisk kultur- og utviklingssenter i Hattfjelldal om yogakurs på nett på nordsamisk.

Sijti Jarnge starter opp det digitale yogakurs på nordsamisk mandag 4. mai i samarbeid med YogaBiret. 

Kurset varer i fem uker og gjøres gjennom videoer i en Facebook-gruppe. Hver arbeidsdag publiseres en kortere video med "kontoryoga", og to ganger i uken kommer timeslange yogavideoer, en i Ashtangayoga og en i Yinyoga. 

Kurset passer for både nybegynnere og mer erfarne.

– Nå i disse koronatider, når folk ikke kan møtes og det er lett å bli stillesittende, tenker vi at dette er en flott måte å komme seg i bevegelse på, samt og få gjøre det på morsmålet. Som språksenter skal vi skape arenaer for det samiske språket, sier Josefina Skerk, daglig leder ved Sijti Jarnge. 

– Å undervise yoga på mitt morsmålet nordsamisk føles helt fantastisk. Det er å instruerer fra hjertet med hjertespråket til deltakernes hjerte, sier Leammmuid Biret, YogaBiret Studio. 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.