Trine Lønnum og Rana/B&Y skal spille fire av de fem siste hjemmekampene på Ytteren. Og allerede til helga kommer Mosjøen og Brønnøysund på besøk. Foto: Roger Marthinsen

Ytterenhallen blir fast hjemmearena ut sesongen

Skrevet av Roger Marthinsen
10.01.2019 06:30 - OPPDATERT 10.01.2019 07:40

Rana/B&Y skulle i utgangspunktet spille alle sine hjemmekamper i Ranahallen. Nå viser det seg at kun den aller siste hjemmekampen vil bli spilt der.

Da renoveringen av Ranahallen tok lengre tid enn først antatt, ble de første Rana/B&Y-kampene ble spilt i Ytterenhallen. Planen var imidlertid at fra og med toppkampen mot Sandnessjøen sist helg, skulle de seks siste hjemmekampene spilles der. I siste øyeblikk ble imidlertid kampen flyttet til Ytterenhallen.

Årsaken var at det fortsatt mangler resultattavle i Ranahallen. I tillegg var ikke målene på den banen der kampen skulle spilles, forskriftsmessig festet i henhold til reglementet for seriespill i håndball.

– Målene er på plass nå, men resultattavla vil ikke komme på ennå ei stund, sier hallbestyrer Roy Millerjord, som føyer til at det er regelverket for seriespill som gjør at mål-sikringen ikke er godkjent – og ikke generelle sikkerhetsmangler. 

Les også:
Mangelen av resultattavle fikk Rana håndballklubb-sjef Camilla Søreng Juvik til å søke om å få flytte resten av kampene for sesongen til Ytteren. I dag fikk hun bekreftet at alle hjemmekampene unntatt den aller siste, mot Sømna den 23. mars, kan spilles i Ytterenhallen. 

– Vi trenger å vite at anlegget er i orden, og i en seniorkamp er det såpass viktig at begge lag ser tavle med tid og resultat, forklarer Søreng Juvik. 

Dette betyr at hjemmekampene mot Mosjøen kommende lørdag, Brønnøysund kommende søndag, Namsos 19. januar og Rørvik 16. mars, skal spilles på Ytteren.  

Årsaken til at ikke også Sømna-kampen kan spilles der, er at Ytterenhallen da er fullbooket.

– Ytteren er ikke ledig da, så den siste kampen blir spilt i Ranahallen, sier Camilla Søreng Juvik.

I kampen før serieavslutningen mot Sømna spiller Rana/B&Y borte mot Sandnessjøen i en kamp som kan bli helt avgjørende for om kampen om opprykk til 3. divisjon skal leve helt til aller siste serierunde. Vinner SIL også hjemme mot Rana/B&Y er de trolig klare for opprykk. Vinner Rana/B&Y kan den siste serierunden bli helt avgjørende.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.